Центр
Дезінфекції

Замовте
зворотний дзвінок

або зателефонуйте нам самі
+38 (063) 042-79-63+38 (050) 919-48-83
Головна
Блог

Боротьба з кліщами

Як добре вийти на природу, і як хочеться щоб цей похід був безпечний! Однією небезпекою є кліщі. Вони, перебуваючи на гілках або траві, при наближенні тварини або людини можуть причепитися до нього. І звичайно потім доберуться до відкритих ділянок шкіри, найчастіше - шия, волосиста частина голови, спина, пахвові і пахові області і ін. Слина кліща містить знеболюючу речовину, тому укус його безболісний. І тривалий час ми не помічаємо укусу. Разом зі слиною заражені кліщі передають в кров людини або тварини не тільки вірус кліщового енцефаліту, але в деяких випадках спірохети, які викликають захворювання, клінічно схоже з кліщовим енцефалітом - кліщовий боррелеоз.

Так як же убезпечити себе? У всякому разі, на окремо взятому участке- це можливо.
Дезінсекція, методи і засоби боротьби з членистоногими (комахами і кліщами), що переносять інфекційні захворювання і такими, що завдають шкоди харчовим і сільськогосподарським продуктам і житлу людини.
Дезинсекцією займаються професіонали. Які застосують спеціальні хімічні препарати, засоби для їх розпилення і знають міри захисту, щоб не отруїтися самим цими ж препаратами.
Самостійно боротися з кліщами можна, але напевно, не варто. Звичайні побутові препарати малоефективні. Професійні засоби дезінсекції дороги самі по собі, а без спеціального обладнання їх витрата буде ще і невиправдано великим. Не варто також забувати, що у кліщів, як і у шкідників з часом виробляється імунітет. Тому якщо перша обробка від кліщів не дала бажаних результатів, потрібно буде міняти діючу речовину, закуповувати новий препарат.Согласітесь, це дуже багато клопоту і витрат.


Виникає резонне питання - а чи є у мене на ділянці кліщі? І є оригінальна відповідь.
Щоб визначити наявність кліщів, можна взяти вафельний рушник, витерти їм піт і протягнути його по кущах і траві. А потім уважно подивитися на рушник. Кліщі переберуться на рушник.


Крім обробки ділянки можна запропонувати і ряд профілактичних заходів.
Ми в силах самі значно зменшити кількість кліщів на своїй ділянці. Для цього просто потрібно дотримуватися порядку на ділянці, а саме:
- регулярно стригти газони, прибирати рослинні залишки, згрібати опале листя. На ділянці не повинно бути захаращених місць.
- навколо ділянки корисно зробити бар'єр у вигляді смуги гравію або тирси завширшки не менше метра.
- боротися з мишами - гризуни основний прокормітелей личинок іксодових кліщів, крім того від них кліщі отримують вірус кліщового енцефаліту.
Всі перераховані профілактичні заходи в поєднанні з акарицидних професійною обробкою принесуть бажаний результат.

Залиш заявку
отримай до -50% знижки

або зателефонуйте нам самі
+38 (063) 042-79-63+38 (050) 919-48-83

Контакты

г. Киев, ул. Радужная, 13-Д
centrdez01@gmail.com
Выезд на объект 24/7
Прием заявок Пн — Вс с 08:00 до 20:00