Центр
Дезінфекції

Замовте
зворотний дзвінок

або зателефонуйте нам самі
+38 (063) 042-79-63+38 (050) 919-48-83
Головна
Блог

Все про постільних клопів

Постільні клопи - синантропні комахи. Вони паразитують на людині і не можуть існувати поза людським житла. Змінюються епохи, умови життя людини, екстер'єр та інтер'єр будинків, інженерні комунікації і тільки присутність клопів залишається незмінним. До людини їх веде інстинкт самозбереження, а це найточніший компас на світі! Клоп знає, що поруч з людиною завжди тепло і ситно. І не так уже й важливо, що є джерелом тепла в оселі - багаття в печері або батареї центрального опалення у фешенебельному будинку. Там, де комфортно людині, там буде комфортно і клопа. А все інше несуттєво і ніяк не впливає на магнетичне тяжіння паразитів до своїх жертв.

Як виглядають домашні клопи?

Розмір клопа може варіюватися від 3 до 7 міліметрів. Його легко впізнати за сильно сплющені сегментувати тілу овальної форми. Маленька голова забезпечена всім необхідним, щоб знаходити джерело їжі і своєчасно насичувати тіло - очі, вуса-антени і масивний ротовий апарат з яскраво вираженим гострим хоботком, яким клоп як голкою проколює шкіру людини. У міру насичення сегменти тіла наповнюються кров'ю, розтягуються і округлюються. У повністю задоволеного клопа, відвалилася від жертви, важко виділити якісь частини тулуба - він більше схожий на круглу намистину, ніж на комаха.

Де живуть клопи в квартирі і як їх виявити?

Клопи селяться в затишних, темних і важкодоступних місцях поруч з ліжком, де спить людина. Джерело живлення повинно бути в безпосередній близькості від гнізда. Тому виявити скупчення клопів і їх яйця можна за плінтусом стіни, біля якої стоїть ліжко, під самою ліжком, під приліжкові килимком, в надрах ліжка або дивана і навіть приліжкові тумбочках. Клоп піклується про своє зручність і не готовий щоночі здійснювати тривалі походи, щоб просто пообідати. Однак, якщо жертва зникне з звичного місця і перемістить свою постіль в іншу кімнату, то клоп теж не полінується переїхати з усім своїм сімейством і буде обживати нове місце проживання. Він здатний долати величезні відстані в пошуках їжі, йдучи на запах крові, яку він відчуває, навіть, якщо на шкірі людини немає відкритих ран і подряпин.

Характерні місця поселення клопів:

  • Елементи м'яких меблів;
  • Плінтуси поблизу спальних місць;
  • За щільно присунути до стіни меблями;
  • За висять на стінах килимами;
  • За картинами, плакатами;
  • У складках штор;
  • За розетками;
  • У швах матраців.

В густонаселених квартирах клопи швидко розмножуються і скоро їм стає так само тісно, ​​як і людям, а тому їх можна помітити навіть у невластивих для них місцях в денний час доби! Цей факт красномовно говорить про те, що кількість особин досягло допустимої межі навіть для клопів - вони просто перестали поміщатися в своїх гніздах, а незайняті затишні містечка для комфортного проживання все закінчилися! Це небезпечна ситуація, яка свідчить про сильно запущеному санітарному стані квартири, загрозлива здоров'ю проживаючих у ній людей!

Скільки живуть клопи і чого бояться?

Середня тривалість життя клопа приблизно 12 місяців. Хоча цифра ця досить умовна. Будь-які зміни температурного режиму в приміщенні впливають на термін його існування. Підвищення температури прискорює розвиток і скорочує таким чином життєвий цикл. Зниження температури навпаки уповільнює дозрівання і розвиток нового покоління, збільшуючи загальну тривалість життя.

Не слід забувати і про те, що при несприятливих умовах життя клоп впадає в сплячку і в стані анабіозу може перебувати досить довго. Клоп не вмирає, але все життєві процеси настільки сповільнюються, що ні про яку активності мови бути не може. Ця здатність впадати в летаргічний сон допомогла клопу пережити багато природні катаклізми на планеті на відміну від людини. Коли гинули цілі цивілізації, клоп консервував своє життя до кращих часів і відроджувався для активної діяльності і розмноження при першій можливості.

УВАГА


У стані анабіозу клоп спокійно може перебувати рік. Якщо його сплячка пов'язана з сильним зниженням температури, то його летаргічний сон може тривати необмежено довго - поки не потеплішає. Клоп спокійно переносить низькі температури в діапазоні від мінус 5 до мінус 10.

Клоп перетворюється в крижинка, але саме цей стан і зберігає йому життя. При підвищенні температури життєздатний паразит відтає і з подвоєним апетитом накидається на їжу. Вбити його може температура нижче мінус 22-х градусів або вище плюс 40.

Крім екстремально низьких і вкрай високих температур клопи бояться різких і сильних запахів. Фізично запахи клопа конечно не знищать, але в стані відлякати їх і змусити мігрувати. До таких запахів відносяться: оцет столовий, ацетон, парфумерія з сильним ароматом, нашатирний спирт, денатурат, гас, скипидар.

Відлякати клопів на деякий час можуть і запахи деяких рослин. Найбільш дієвими з них є полин і пижмо.

Однак для серйозної боротьби з великою популяцією клопів краще використовувати професійні інсектициди і відповідну техніку.


Чим небезпечні клопи?

Алергічна реакція організму на укуси клопів - це найлегше наслідок контакту з паразитами. Все може бути набагато серйозніше і сумніше за певних обставин. Багато що залежить як від стану здоров'я людини і його імунної системи, так і від ступеня зараженості клопа різними вірусами.

ФАКТ

Науково доведено, що клоп є носієм таких вірусних захворювань як туберкульоз, черевний тиф, сибірська виразка, гепатит. Всі ці віруси потрапляють в організм комахи разом з кров'ю хворої людини, на тілі якого він паразитував.

Клоп харчується кров'ю, тому є ймовірність заразитися будь-хто з хвороб, яка передається через кров. І хоча деякі вірусологи не бачать прямої загрози зараження через укус інфікованого клопа, геть відкидати таку можливість не можна. Для людини небезпечні не тільки укуси клопа, але навіть його екскременти, в яких тривалий час зберігається вірус гепатиту В. Фекалії можуть перебувати в ліжку людини, адже комаха випорожнюється там же, де і їсть, не утруднюючи себе створенням спеціального відхожого місця. Спляча людина може мимоволі вдихнути дрібні частинки екскрементів або випадково занести їх в рот. Потрапивши в організм людини, вірус почне розвиватися, несучи хвороба і руйнування.

Як виглядають укуси клопів?

Не всі клопи однаково кусають свою жертву. Класичним варіантом вважається доріжка з декількох послідовних проколів. Тобто клоп не задовольняється кров'ю, висотаних з однієї ранки, а тому робить їх кілька за одну трапезу. Однак такий академічний варіант укусів зустрічається не завжди. Клопи, як і будь-які живі істоти на планеті включаючи людину, мають свої відмінні риси, смакові пристрасті і манеру харчуватися. Тому частіше укус клопа мало відрізняється від укусу будь-якого іншого кровоссального комахи. Запалена припухлість рожевого або червоного кольору з яскраво вираженим місцем проколу шкіри всередині. Так виглядає укус будь-якого кровоссального комахи і клопа в тому числі.

Як позбутися від клопів в домашніх умовах?

Розглянемо якими ж засобами можливо перемогти клопів.

Спреї від клопів

Спрей - один із засобів для знищення клопів. Готові спреї в балончиках, можна купити в господарському магазині, але як правило вони мало ефективні і мають малий обсяг.


Пам'ятайте, що для обробки квартири потрібно кілька літрів робочого розчину, що розпилюється по всіх основних поверхонь, де можуть знаходиться або переміщатися комахи.

 

Димова шашка від клопів

Димова шашка - одне з найбільш ефективних домашніх засобів боротьби з клопами. Відмінний результат без будь-яких зусиль з вашого боку! Не треба шукати гнізда клопів, не треба нічого змішувати, розпорошувати або розмальовувати. Все що потрібно - встановити на металевому підносі шашку, щоб не зіпсувати підлогу і підпалити її. А далі дим все зробить за вас - знайде гнізда клопів і знищить їх. Головне правильно вибрати шашку - не всі вони підходять для дезінфекції клопів. Шашки на основі гексахлорана дуже токсичні і заборонені для використання в житлових приміщеннях. Для знищення клопів підійдуть шашки на основі перітроідов - сучасних високоефективних інсектицидів. Мінус цього методу полягає в тому, що дим пошириться по всій квартирі і оживляти оббивку м'яких меблів. Так що все-таки краще звернутися до професіоналів.


Але всі ці засоби здатні відлякати клопів лише на деякий час, після чого комахи знову повертаються на колишнє місце!

Для серйозної боротьби з великою популяцією клопів Вам допоможуть спеціальні служби, які використовують професійні інсектициди і відповідну техніку.


дезінсекції клопів

Професійна дезінсекція - це найшвидший, виключно ефективний, а головне гарантований варіант позбавлення від клопів. Для фахівців зі знищення комах цей процес є щоденною роботою. Досвід, навички, специфічні знання про звички комах дозволяють знайти і знищити їх без зайвих зволікань. Фахівцю не потрібно готуватися до дезінсекції - він завжди готовий! Найсучасніші технології, нові, свіжі і безвідмовно діючі інсектициди завжди у нього під рукою. І, нарешті, професіонали завжди дають гарантію на свою роботу як мінімум на рік і працюють над об'єктом до повного знищення комах.

Залиш заявку
отримай до -50% знижки

або зателефонуйте нам самі
+38 (063) 042-79-63+38 (050) 919-48-83

Контакты

г. Киев, ул. Радужная, 13-Д
centrdez01@gmail.com
Выезд на объект 24/7
Прием заявок Пн — Вс с 08:00 до 20:00